Klinička parodontologija i dentalna implantologija (IV. izdanje) – Jan Lindhe i suradnici

  • Autori: Jan Lindhe i suradnici
  • Godina izdanja: 2004.
  • Broj stranica: 1072
  • Jezik: hrvatski

131,40  (990,03 kn)

Description

Jedan od najvećih i najpoznatijih svjetskih autoriteta suvremene parodontologije, prof. Jan Lindhe, uz suradnju tima od 50 stručnjaka širom svijeta (Švicarska, Njemačka, SAD, UK, Italija, Švedska…), predstavlja četvrto izdanje udžbenika kliničke parodontologije i dentalne implantologije od sada i na hrvatskom jeziku. Ova je knjiga službeni udžbenik u većini europskih i svjetskih sveučilišnih parodontoloških klinika. Sadrži 45 poglavlja na 1072 stranice, 2000 ilustracija od kojih je preko1500 u boji. Namijenjen je ponajprije stomatolozima praktičarima, dodiplomskim i poslijediplomskim studentima, znanstvenicima, sveučilišnim profesorima, specijalistima parodontologije i implantolozima, svima koji se bave dentalnom higijenom. Rješenjem Senata Sveučilišta u Zagrebu knjiga Jan Lindhea i suradnika odobrena je kao sveučilišni udžbenik.

“Djelo je besprijekorno dokumentirano kliničkim primjerima, šematskim prikazima, crtežima i fotografijama histološke građe i ultrastrukture svih dijelova parodonta, počevši od desni, paradontalnog ligamenta, cementa, alveolarne kosti do opskrbe krvlju, limfom i živcima, da bi na kraju bilo začinjeno opsežnom i vrlo dobro izabranom literaturom. Knjiga zaslužuje pozornost svakog stomatologa, luksuzno je opremljena i svakako će obogatiti hrvatsku stomatološku literaturu.”

prof. dr. sc. Goran Knežević, predstojnik Zavoda za oralnu kirurgiju KB Dubrava

“Knjiga Klinička paradontologija i dentalna implantologija prof. Jana Lindhea i suradnika smatra se najboljim udžbenikom na tom području u svjetskim stručnim krugovima. Slike i grafikoni su odlični kvalitetom, pa bi ta paradontološka biblija morala biti na policama svih paradontologa, stomatologa i dentalnih higijeničara.”