Moderni Web – Responzivni web dizajn uz HTML5. CSS3 i JAVASCRIPT – Peter Gasston

autor: Peter Gasston
broj stranica: 256
godina izdanja: 2013.
vrsta uveza: meki uvez
jezik: hrvatski

33.86 

Description

Današnje Web tehnologije razvijaju se gotovo brzinom svjetlosti, donoseći obećanje o Internetu koji je sve sličniji stvarnosti.

Kad korisnici mogu surfati Webom na 3-inčnom pametnom mobitelu ili ogromnom televizoru, što Web dizajner može učiniti kako bi se tome prilagodio?

Knjiga Moderni Webresponzivni Web dizajn uz HTML5, CSS3 i JavaScript Petera Gasstona provest će vas kroz najvažnije alate za responzivni Web dizajn, uključujući HTML5, CSS3 i JavaScript.

Njegova objašnjenja u ovoj knjizi iznijeta su na jednostavnom jeziku a praktični primjeri naglašavaju tehnike, načela i prakse koje će vam biti potrebni da zaobiđete posebnosti pojedinih preglednika i da stranice koje izradite ostanu relevantne i nakon što se tehnologije promijene.

Iz ove knjige naučit ćete:

  • planirati sadržaj tako da se prikazuje fluidno na različitim uređajima,
  • dizajnirati Web lokacije da stupaju u interakciju s uređajem pomoću najsuvremenijih API-ja, uključujući geolokaciju, orijentaciju i pohranu na Webu,
  • ugraditi audio i video sadržaje za reproduciranje na različitim platformama, bez potrebe za problematičnim programskim dodacima,
  • učiniti grafiku i slike prilagodljivima uređajima sa zaslonima visoke rezolucije pomoću formata SVG,
  • koristiti moćne HTML5 elemente za razvoj boljih obrazaca.

Ova knjiga pomoći će da pretvorite zastarjele Web lokacije u responzivne, prilagođene korisniku, koje će iskoristiti sve prednosti jedinstvenih mogućnosti svakog pojedinačnog uređaja ili preglednika.

Uz pomoć ove knjige svrstat ćete se u prve redove dizajnera koji koriste najmodernije pristupe.

 

O autorima

Peter Gasston bavi se Web dizajnom već više od dvanaest godina.

Radio je za velike tvrtke i brojne agencije.

Osim što je autor Knjige za CSS3, Peter je objavljivao članke za časopis Smashing Magazine i .net te na Web lokaciji A List Apart.

Pokrenuo je blog Broken Links (http://broken-links.com/) na kojem piše o Web dizajnu.

Živi u Londonu.

Odaberi državu / Chose Country