Python Efikasno: 90 načina kako da pišete bolje programe na Pythonu – Brett Slatkin

autor: Brett Slatkin
broj stranica: 456
godina izdanja: 2020.
vrsta uveza: meki
jezik: srpski

42.00 

Description

Opis

Lako je početi razvoj programa na Pythonu, zbog toga je ovaj jezik toliko popularan. Međutim, Pythonova jedinstvena snaga, šarm i izražajnost mogu biti teški za razumevanje, a postoje i skrivene zamke u koje se lako može upasti.

Ovo drugo izdanje knjige Python Efikasno pomoći će vam da ovladate pravim „pythonskim“ pristupom programiranju, zauzdavajući Pythonovu punu snagu pisanja izuzetno otpornog koda koji dobro radi. Koristeći sažet stil vođen scenarijima, začet u bestseler knjizi Scotta Meyersa, Effective C++, Brett Slatkin sastavlja 90 odličnih strategija, saveta i prečica za programiranje na Pythonu, i objašnjava ih pomoću stvarnih primera koda da biste samouvereno mogli da ovladate Pythonom.

Oslanjajući se na višegodišnje iskustvo izgradnje Pythonove infrastrukture u kompaniji Google, Slatkin otkriva malo poznate začkoljice i idiome koji snažno utiču na ponašanje koda i njegove performanse. Razumećete najbolji način za obavljanje bitnih zadataka da biste mogli da pišete kod koji se lakše razume, održava i poboljšava. Pored novih saveta, ovo izdanje značajno pretresa sve teme iz prvog izdanja, da bi se pokazalo kako su se najbolje tehnike razvile.

Ključne odlike knjige

• 30 novih primenjivih smernica za sve glavne oblasti Pythona
• Detaljna objašnjenja i primeri naredbi, izraza i ugrađenih tipova
• Najbolji načini za pisanje funkcija koji razjašnjavaju nameru, promovišu ponovnu upotrebu i izbegavaju greške
• Bolje tehnike i idiomi za upotrebu sagledavanja i generatorskih funkcija
• Sadrži način za precizno izražavanje ponašanja pomoću klasa i interfejsa
• Smernice za izbegavanje zamki sa metaklasama i dinamičkim atributima
• Efikasniji i jasniji pristupi konkurentnosti i paralelnosti
• Rešenja za optimizovanje i ojačavanje da bi se maksimizovale performanse i kvalitet
• Tehnike i ugrađeni moduli koji pomažu u otklanjanju grešaka i testiranju
• Alati i najbolje prakse za razvoj u saradnji s drugima

O autoru
Brett Slatkin je glavni softverski inženjer u kompaniji Google, fokusiran na merenje i analizu podataka i razvoj infrastrukture. On je tehnički suosnivač Google Surveys. Ranije je radio na Pythonovoj infrastrukturi za Google App Engine, koristeći prednosti Pythona za upravljanje ogromnom serverskom flotom Googlea, a Python je koristio i da bi implementirao Googleov sistem za PubSubHubbub, protokol čiji je koautor. Slatkin ima diplomu inženjera računarstva sa univerziteta Columbia u Njujorku.