Android: Izrada aplikacija pomoću paketa Android SDK – James Steele, Nelson To

autor: James Steele, Nelson To
broj stranica: 344
godina izdanja: 2011
vrsta uveza:
dimenzije knjige širina i visina: 16,2 x 23,5 cm
jezik: srpski

180,00 kn

Opis

Opis

Želite započeti izradu aplikacija za Android – najuzbudljivije i najpopularnije mobilne platforme na svijetu? Već pišete aplikacije za Android i želite saznati više o tome? U ovoj knjizi naći ćete stručne savjete i programski kod koji vam trebaju!

Knjiga opisuje najnoviji i najpopularniji razvojni paket Android SDK, i važan je izvor informacija za autore aplikacija za sve vrste Android uređaja – od telefona do tabličnih računala.

Isprobani, modularni recepti vode vas od samih osnova, preko upotrebe naprednih usluga koji ovise od zemljopisnog položaja, do tehnika zaštite aplikacija i optimiziranja njihovih performansi. Naučićete pisati aplikacije od samog početka, osigurajte njihovu interoperabilnost, izaberete najbolja rješenja za česte vrste problema i izbjeći zamke pri projektiranju. U knjizi su obrađene sljedeće teme:

– Višenitni rad, servisi, prijemnici i druge pozadinske operacije
– Pružanje raznih informacija korisniku
– Izrada korisničkog sučelja i upotreba prikaza
– Obrada događaja čiji je izvor korisnik, kao što su dodiri i pokreti
– Snimanje i reprodukcija audio i video zapisa
– Uporaba API funkcija za pristupanje hardverskim komponentama na Android uređajima
– Komuniciranje s drugim mobilnim uređajima putem SMS poruka, pretraživanja weba i društvenih mreža
– Učinkovito pohranu podataka pomoću baze SQLite i njenih zamjena
– Učitavanje GPS podataka o zemljopisnom položaju
– Uporaba usluga koji ovise od zemljopisnog položaja kao što je Google Maps API
– Izrada bržih aplikacija pomoću vlastitog kod
– Izrada sigurnosne kopije podataka na sustavu i njihovo obnavljanje pomoću klase BackupManager
– Testiranje aplikacija i otklanjanje pogrešaka tijekom razvojnog ciklusa

Potražite u knjizi provjerena i stručna rješenja, kao i programski kôd koji ćete primijeniti u praksi. To je sve što vam treba da biste započeli bilo kakav Android projekt i pravili korisne aplikacije koje su bogate raznim mogućnostima i dobro se prodaju!

O autorima

Džemjs Stil (James Steele) bio je na postdoktorskim studijama fizike na MIT-u kada je odlučio da se pridruži tvrtki koja tek počela s radom u Silicijskoj dolini. Petnaest godina kasnije, on i dalje uvodi inovacije i prenosi projekte iz razvojne u upotrebnu fazu na tržištima potrošačke robe i mobilnih uređaja.

Nelson To (Nelson To) autor je više od deset aplikacija koje su dostupne na portalu Andorid Market. On je također radio na Android aplikacijama po narudžbi kompanija poput Think Computer Inc. (Payphone), AOL (AIM), Sveučilište Stanford (Education Nastupi) i Logitech (Google TV). Pomaže pri organiziranju zajednice Android Meetup Community u Silicijskoj dolini i predaje o Androidu u području Bay Area iu Kini.