-30%

Digitalni prijenos informacija – Željko Novinc

autor: Željko Novinc
recenzenti: dr. sc. Draško Marin, Josip Job, dipl. ing. el.
broj stranica: 522
vrsta uveza: tvrdi uvez
dimenzije knjige: 17 × 24 cm

32,38  (243,97 kn)

1 EUR = 7,53450 HRK

Opis

Problematika ove knjige predmet je zanimanja velikog broja korisnika i stručnjaka u korištenju, projektiranju, ispitivanju, opremanju i održavanju telekomunikacijskih i računalnih instalacija u industriji, gospodarstvu, školstvu, a dakako i onih u kućanstvima.

Priručnik je nastao kao ishod pripreme i održanih predavanja i vježbi (auditornih i laboratorijskih) u sklopu predmeta PRIJENOS INFORMACIJA, koji se predaje u petom semestru (treća godina stručnog studija, smjer Informatike), te kao priprema za predavanja u sklopu predmeta DIGITALNI KOMUNIKACIJSKI SUSTAVI na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku.

Autorov cilj bio je prenijeti sadašnjim studentima a budućim inženjerima elektrotehnike, smjera informatike, temeljna znanja i neka praktična iskustva informacijske i telekomunikacijske tehnike.

Pri tome je vodio računa o činjenici da informatika i telekomunikacije danas predstavljaju infrastrukturni temelj modernog informacijskog društva, uključujući suvremeno računalstvo i telekomunikacije.

Posebna pozornost posvećena je činjenici da područje rada za koje se osposobljavaju inženjeri ovog smjera pokriva poslove tipa:

• nabave, izgradnje i održavanja računala i računalnih sustava i programskih proizvoda
• primjene računala u vođenju procesa i upravljanju proizvodnim sustavima
• izgradnje i iskorištavanja računalnih i telekomunikacijskih mreža (sustava)
• projektiranja, izvedbe i održavanja poslovnih i privatnih mreža i pridruženih informatičkih sustava
• primjene i održavanja sklopovske i programske opreme sustava za projektiranje u ostalim strukama.