DJECA S TEŠKOĆAMA U INKLUZIVNOM VRTIĆU I ŠKOLI – Suvremeni pristup i metode učenja – Smiljana Zrilić

autor: Smiljana Zrilić
broj stranica: 375.
godina izdanja: 2022.
vrsta uveza: tvrdi uvez
jezik: hrvatski
ISBN: 978-953-169-494-0

Opis

DJECA S TEŠKOĆAMA U INKLUZIVNOM VRTIĆU I ŠKOLI – Suvremeni pristup i metode učenja – Smiljana Zrilić

Iako brojni autori istražuju mogućnosti inkluzije djece s teškoćama, ova knjiga daje sistematski pregled od početaka integracije pa do inkluzije danas. U knjizi su obuhvaćene i istaknute važne kompetencije odgojitelja i učitelja, a elaboriraju se važni dokumenti koji determiniraju inkluziju te se obrađuju sve teškoće i metode rada. Također se navode primjeri dobre prakse. Autorica naglašava da su dječji radovi originalni te da nisu preuzeti iz druge literature ili s mrežnih stranica, što upućuje na to da je autorica sustavno istraživala praksu i rad u inkluzivnom vrtiću i školi. Izvornost ovog djela ogleda se ponajprije u tome što autorica pristupa obrazloženju različitih teškoća, a onda i specifičnostima odgoja i obrazovanja djece s teškoćama u inkluzivnom pristupu.

Iz recenzije prof. dr. sc. Josipa Ivanovića

Po širini zahvaćene problematike, a i po dubini iznesenih problema knjiga je osobito korisna, te je ovom monografijom popunjena sadašnja praznina u domaćoj literaturi u području pripreme stručnih suradnika, odgojitelja, učitelja i nastavnika za rad u školama i razrednim odjelima koje pohađaju djeca s teškoćama. Većina domaćih publikacija sa sličnom tematikom bave se jednom teškoćom, a ova knjiga je sveobuhvatna, uključuje i pojašnjenja zakonske legislative, pregled rezultata znanstvenih istraživanja i primjere dobre prakse rada u dječjem vrtiću i školi.

Ovo je djelo izvorno po svojoj strukturi i sadržaju. Autorica daje sustavan pregled promjena u odgojno-obrazovnom sustavu od integracije do inkluzivnog pristupa. U knjizi su uvrštene i istaknute kompetencije odgojitelja i učitelja potrebne za rad u inkluzivnom odgojno-obrazovnom okruženju.

Iz recenzije prof. dr. sc. Ivane Batarelo Kokić

DJECA S TEŠKOĆAMA U INKLUZIVNOM VRTIĆU I ŠKOLI – Suvremeni pristup i metode učenja – Smiljana Zrilić

37,83  (285,03 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

MOLIMO ODABERITE DRŽAVU U KOJOJ VRŠITE NARUDŽBU: