-30%

Due diligence – Peter Howson

autor: Peter Howson,
broj stranica: 362
godina izdanja: 2006.
vrsta uveza: tvrdi
jezik: Hrvatski

390,00 kn 273,00 kn

Opis

Kako možete biti sigurni da je dioničko društvo koje kupujete onakvo kakvim se čini? Je li bolje ili lošije od onoga kakvim ga prikazuje prodavatelj? Hoće li se možda pojaviti neočekivani troškovi i obveze? Kako se pripremiti za pregovore, te što nakon akvizicije? Odgovore na ova pitanja pronaći ćete u učinkovitom postupku dubinskog snimanja o kojem govori knjiga Petera Howsona, “Due diligence”.

Ova je knjiga sveobuhvatni priručnik o tome kako na najbolji mogući način obaviti due diligence. Sastoji se od tri osnovne cjeline, od kojih prva kroz šesnaest poglavlja govori o različitim vrstama due diligencea. Navedeni su svi aspekti toga postupka, od financijskog, pravnog i komercijalnog due diligencea, do due diligencea zaštite okoliša i due diligencea intelektualnog vlasništva, a osobito je zanimljivo poglavlje o radu sa savjetnicima i upravljanju due diligence projektima. Kao praktična pomoć kod akvizicija, u drugom se dijelu knjige nalaze liste provjere za svaku vrstu due diligencea, s ključnim pitanjima koja trebate postaviti kod prikupljanja informacija. U trećem dijelu nalaze se dodaci s različitim popisima relevantnim za due diligence, npr. popis zakona o ljudskim potencijalima, okvir sposobnosti koje treba uzeti u obzir kod procjene menadžmenta, pokazatelji tipa prema Myers-Briggsu, te osvrt na prava nad intelektualnim vlasništvom, kao što su patenti, autorsko pravo, zaštitni znakovi i trgovačke tajne. Ovaj je naslov namijenjen prije svega praktičarima, stručnjacima za due diligence, odvjetnicima, ekonomistima, savjetnicima menadžmenta, revizorima i stručnim savjetnicima, te svima onima koje zanima područje financija i investiranja.

Namijenjena je prije svega praktičarima, stručnjacima za due diligence, odvjetnicima, ekonomistima, savjetnicima menadžmenta, revizorima i stručnim savjetnicima, te svima onima koje zanima područje financija i investiranja.

Peter Howson je direktor AMR International, vodeći londonski specijalist za due diligence, aktivni sudionik u mnoštvu različitih akvizicija, financijski savjetnik u nekim od vodećih britanskih kompanija (British Steel, T&N) te autor “Commercial Due Diligence”, “Acquisition Essentials” i drugih knjiga.

 

Iz sadržaja:

Tablice/

Prikazi/

Uvod/

Kako strukturirati due diligence program/

Rad sa savjetnicima/

Financijski due diligence/

Pravni due diligence/

Komercijalni due diligence/

Due diligence ljudskih potencijala/

Due diligence menadžmenta/

Mirovinski due diligence/

Porezni due diligence/

Due diligence zaštite okoliša/

Informatički due diligence i due diligence tehnologije proizvodnje/

Tehnološki due diligence/

Due diligence intelekutualnog vlasništva/

Antimonopolski due diligence/

Due diligence osiguranja i upravljanja rizikom/

dodatak A/

Dodatak B/

Bilješke/

Kazalo