Farmakologija – H. P. Rang, M. M. Dale, J. M. Ritter

Autor: H. P. Rang, M. M. Dale, J. M. Ritter
Broj stranica: 816
Godina izdanja: 2006.
Uvez: tvrdi uvez
Dimenzije knjige: 220 x 275 mm
Jezik: hrvatski

729,75 kn

Opis

Najnovije, peto izdanje Farmakologije ne svodi se samo na klasični opis djelovanja lijekova, nego obrađuje mehanizme njihova djelovanja na staničnoj i molekularnoj razini.

Na početku svakoga poglavlja autori daju sažetke važnih fizioloških i biokemijskih procesa, a na marginama su istaknuti najvažniji pojmovi kako bi olakšali snalaženje u građi. Kemijske strukture lijekova dodatno su pojašnjene brojnim dijagramima u boji, fotografijama i tablicama.

Farmakologija je sveučilišni udžbenik u Americi i Velikoj Britaniji.

Farmakologija, znanstvena disciplina koja se bavi djelovanjem lijekova na organizam, danas se sve više razvija zahvaljujući golemim ulaganjima u znanstveno-istraživačke projekte i farmaceutsku industriju.

H. P. Rang je profesor emeritus farmakologije na University Collegeu u Londonu. M. M. Dale je profesor na odsjeku za farmakologiju na Sveučilištu u Oxfordu i predavač na University Collegeu u Londonu. J. M. Ritter predaje kliničku farmakologiju na King’s Collegeu u Londonu. P. K. Moore je profesor farmakologije na Nacionalnom sveučilištu u Singapuru.

Ilustracije je izradio Peter Lam

Prevoditelji: prof. dr. sc. Juraj Geber, prof. dr. sc. Zdravko Lacković, prof. dr. Marijan Klarica, prof. dr. sc. Melita Šalković Petrišić, prof. dr. sc. Predrag Sikirić, doc. dr. sc. Vlasta Bradamante, dr. sc. Vlado Trkulja (Medicinski fakultet u Zagrebu); prof. dr. sc. Mladen Boban (Medicinski fakultet u Splitu); prof. dr. sc. Gordana Župan (Medicinski fakultet u Rijeci); doc. dr. sc. Ante Tvrdeić (Medicinski fakultet u Osijeku); prof. dr. sc. Ita Samaržija (Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu) Stručni redaktor i urednik: prof. dr. sc. Juraj Geber