Gotova rešenja (Design Patterns) – Elementi objektno orijentisanog softvera – Grupa autora

Autor(i): Grupa autora
Broj stranica: 418
Uvez: Meki uvez
Format: B5
Godina izdavanja: 2002
Jezik: srpski, latinica

18,98  (143,00 kn)

1 EUR = 7,53450 HRK

Opis

Zaokružujući bogato iskustvo u dizajnu objektno orijentisanog softvera, četvorica vrhunskih dizajnera vam predstavljaju katalog jednostavnih i jezgrovitih rešenja dizajnerskih problema koji se često ponavljaju. Ova 23 uzorka, koja nikada ranije nisu bila dokumentovana, omogućuju projektantima da stvaraju fleksibilnija, elegantnija i u krajnjoj liniji višekratno upotrebljiva dizajnerska gotova rešenja, bez potrebe da se sami upuštaju u mukotrpno pronalaženje rešenja koja već postoje.

Autori počinju opisujući šta su to uzorci i kako mogu da vam pomognu u projektovanju objektno orijentisanog softvera. Zatim sistematično imenuju, objašnjavaju, ocenjuju i katalogizuju projektna rešenja koja se često ponavljaju u objektno orijentisanim sistemima. Uz Gotova rešenja kao vodiča, naučićete kako se ovi važni uzorci uklapaju u proces razvoja softvera i kako možete da ih iskoristite da biste najefikasnije rešili svoje dizajnerske probleme.

Uz svaki uzorak (pattern) stoji opis okolnosti u kojima je on primenljiv, objašnjenje kada može da se koristi imajući u vidu druga dizajnerska ograničenja, i osvrt na posledice i ustupke koje morate da pravite kada koristite uzorke u okviru većeg projekta. Svi uzorci su kompajlirani iz realnih sistema i zasnovani su na realnim primerima. Svaki uzorak je praćen kodom koji pokazuje kako on može da se implementira u objektno orijentisanim jezicima kao što je C ili Smalltalk.