Knjiga za CSS3 – Peter Gasston

autor: Peter Gasston
broj stranica: 308
godina izdanja: 2013.
vrsta uveza: meki uvez
jezik: hrvatski

33,04  (248,94 kn)

1 EUR = 7,53450 HRK

Opis

Vizualno bogatstvo današnjeg Weba temelji se na specifikaciji CSS3, ali je njena službena dokumentacija suhoparna i teško se prati a podrška u preglednicima u najmanju je ruku šarolika.

Knjiga za CSS3 destilira tekst službene specifikacije, prebogat teško razumljivim tehničkim izrazima, u jednostavne rečenice i pokazuje što se sve danas može postići uz CSS3 u svim popularnim Web preglednicima.

Kroz realistične primjere i s fokusom na načela dobrog dizajna ona proširuje vaše poznavanje CSS-a i pomaže da obične Web stranice pretvorite u lijepe i bogato oblikovane.

Svladat ćete najnovije CSS3 značajke i naučiti kako: oblikovati tekst s potpuno prilagodljivim obrubima, sjenema i drugim efektima, izraditi, rasporediti i prilagoditi pozadinske slike u hodu, oživiti statičke Web stranice prijelazima i animacijama koje pokreću događaji, primijeniti 2D i 3D transformacije na tekst i slike, koristiti linearne i kružne gradijente za izradu glatkih pretapanja boja, prilagoditi izgled Web lokacije pametnim telefonima i drugim uređajima.

Na pratećoj Web lokaciji nalaze se informacije o kompatibilnosti s preglednicima i interaktivni CSS3 primjeri koje možete isprobati.

Web stranice mogu biti ružne – uljepšajte ih koristeći znanje iz ove knjige.

O Autorima;

Peter Gasston bavi se Web dizajnom već više od dvanaest godina.

Radio je za velike tvrtke i brojne agencije.

Osim što je autor Knjige za CSS3, Peter je objavljivao članke za časopis Smashing Magazine i .net te na Web lokaciji A List Apart.

Pokrenuo je blog Broken Links (http://broken-links.com/) na kojem piše o Web dizajnu.

Živi u Londonu.