Krug znanja-Priručnik za učitelje, nastavnike i profesore – Kristina Ana Šprljan, Andreja Rosandić

Autor: Kristina Ana Šprljan, Andreja Rosandić
Broj stranica: 146
Godina izdanja: 2008.
Vrsta uveza: meki uvez
Dimenzije stranica: 20 x 25,7 cm
Jezik: hrvatski

21,11  (159,05 kn)

1 EUR = 7,53450 HRK

Opis

Priručnik s CD-om za učitelje, nastavnike i profesore

Učitelji imaju važnu posredničku ulogu u promicanju znanja i motiviranju učenika za usvajanje gradiva i za učenje općenito. Poštujući stilove učenja, stvarajući pozitivno radno ozračje i vjerujući u sposobnosti učenika, mogu utjecati na ishod tog procesa. Učenje i podučavanje interaktivni su procesi.

U nastavnom procesu cilj je razviti sposobnosti i znanje učenika te ih osposobiti da samostalno sudjeluju u oblikovanju pravilnog odnosa premaprirodnim i društvenim pojavama, prema sebi i drugima te da oblikuju vlastite odnose s drugima.

Prema tome, nastava bi trebala biti otvorena prema učeniku i omogućivati mu razvijanje tih vještina. Ona je socijalni proces, a ne samo prikupljanje informacija.

Ovaj je priručnik rezultat američkoga znanstvenog poslijediplomskog studija i napornog rada autorica koje su uspjele skupiti mnogo praktičnih informacija za nastavnike i profesore, a ovim priručnikom te su informacije i isprobane tehnike učinile dostupnim te ih učitelji, profesori, roditelji, pa čak i učenici, mogu odmah primjenjivati u svom radu. Danas učenici iz 35 različitih zemalja upotrebljavaju obrazovne strategije utemeljene na stilovima učenja.

I ovaj će priručnik o stilovima učenja na hrvatskom jeziku olakšati put tranzicije prema obrazovnoj reformi u Hrvatskoj.

 

Iz sadržaja…

  1. Stilovi učenja
  2. Kreativnost u podučavanju
  3. Kreativnost u procjeni znanja
  4. Primjeri dobre prakse