Modeliranje informacionih sistema – Alempije Veljović, Miroljub Zahorjanski

autor: Alempije Veljović, Miroljub Zahorjanski
broj stranica: 350
godina izdanja: 2016.
vrsta uveza: meki uvez
dimenzije knjige širina i visina: 16,8 cm i 23,5 cm
jezik: srpski, latinica

168,00 kn

Opis

Knjiga prikazuje proces izrade informacijskog sustava, počevši od definiranja korisničkih zahtjeva kroz funkcionalno modeliranje IDEF0 definiranim standardima. Softver oslobađanje IDEF0 standarda raspravlja u ovoj knjizi kroz CASE alata BPwin. Glavni naglasak u knjizi je dano na proces izrade logičke i fizičke modela baze podataka. Samo modeliranje podatak je standardni IDEF1X i raspravlja CASE alat Erwin.
To također pokazuje proces izrade aplikacija modela za izbornu RSUBP (Oracle, MS SQL Server, MS Access) definira fizički dizajn baze podataka, generiranje sheme baze podataka i prikazuje proces razvoja korisničkih aplikacija. Posebna pažnja posvećuje Structured Query Language ANSI SQL-92, koji je prikazan u MS Access.
U posljednjem poglavlju opisuje proces provedbe pod-aktivnosti implementacije, testiranja i održavanja koji je izrađen korisnički softver.
U prilogu su primjeri vrsta veze i vrste kardinaliteta, kao i sa datotekama tipa .er1 i MDB sadržane na mjestima CET web stranica pruža utjehu u čitanju i svladavanju primjenu znanja.
Informacije u knjizi prikazane su u jednostavnom dokazano formatu, tako da je knjiga namijenjena je početnicima, ali i nešto iskusniji znalci.

Odaberi državu / Chose Country