Praeludium ophthalmologicum – Mirjana Bjeloš, Mladen Bušić, Biljana Kuzmanović Elabjer, Daliborka Miletić

autor: Mirjana Bjeloš, Mladen Bušić, Biljana Kuzmanović Elabjer, Daliborka Miletić
broj stranica: 410
godina izdanja: 2020.
vrsta uveza: tvrdi
jezik: hrvatski

349,00 kn

Opis

Inovativni udžbenik oftalmologije i optometrije koncipiran na „problemskom” pristupu medicini zasnovanoj na dokazima, namijenjen studentima medicine i dentalne medicine, oftalmolozima, liječnicima obiteljske medicine, liječnicima hitne medicine, pedijatrima kao i svima onima koji sudjeluju u ostvarivanju zdravstvene zaštite bolesnika.

Praeludium ophthalmologicum novi je udžbenik oftalmologije koji donosi znanja o funkcionalnoj anatomiji oka, emetropizaciji i greškama emetropizacije, dijagnostičkim metodama u oftalmologiji, simptomima i znakovima bolesti oka, kirurškim zahvatima u oftalmolgiji, pedijatrijskoj oftalmologiji, oku i starenju, te restauraciji vida.

U pripremi ovoga inovativnog udžbenika autorska misao vodilja bila je krenuti od temelja – onoga što prvo bolesnik zamijeti – simptoma bolesti. Upravo zbog toga indukcijski koncept ove knjige s pravom možemo nazvati „problemskim” pristupom medicini zasnovanoj na dokazima.

Ovaj udžbenik ima za cilj omogućiti liječniku primjenu znanja usvojenih čitanjem ovoga udžbenika pri ispravnome i brzome dijagnosticiranju te uspješnome liječenju i/ili usmjeravanju bolesnika s oftalmološkim tegobama.