Upravljanje rizicima – teorijski koncepti i primjena u poslovnoj praksi – Danijela Miloš Sprčić, Ivana Dvorski Lacković

autor: Danijela Miloš Sprčić, Ivana Dvorski Lacković
broj stranica: 288
godina izdanja: 2023.
vrsta uveza: tvrdi uvez
jezik: hrvatski
format: 17.5 x 24.5

Opis

Upravljanje rizicima – teorijski koncepti i primjena u poslovnoj praksi – Danijela Miloš Sprčić, Ivana Dvorski Lacković

Znanstvena monografija “Upravljanje rizicima: teorijski koncepti i primjena u poslovnoj praksi”, objavljena u suizdavaštvu s Ekonomskom fakultetom u Zagrebu i Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina, pod pokroviteljstvom HANFA – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga.

“Ova knjiga mi je potvrdila moj dugogodišnji stav kako je upravljanje rizicima ključno u svakom poduzeću, bez obzira na djelatnost. Poslovni uspjeh u dugom roku u velikoj se mjeri svodi na upravljanje rizicima i na to kako smanjiti rizike u poslovanju. Upravljanje poduzećem u stvarnosti je upravljanje rizicima i menadžeri koji vode poduzeća najveću odgovornost imaju pri upravljanju rizicima. Upravo smanjivanje rizika može biti ključno za uspješnost poduzeća i njegovu poziciju na tržištu jer ne može se toliko zaraditi koliko se može izgubiti zbog materijalizacije nekog od ključnih rizika.”
dr. sc. Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga

“U vremenu sve brojnijih rizika, nesigurnosti i kriza, ova knjiga daje uvid u to koliko je važno rizike na vrijeme anticipirati, identificirati, analizirati i njima adekvatno upravljati. Knjiga obrađuje izuzetno aktualnu tematiku s obzirom na to da upravljanje rizicima postaje jedan od najvažnijih poslovnih ciljeva. Iz bankarskog kuta gledišta, poduzeće koje dobro upravlja rizicima, u pravilu je bankabilan i poželjan klijent svake banke, stoga ova tema ima širi utjecaj nego što se to možda inicijalno percipira iz samog naslova knjige.”
mr. sc. Tamara Perko, direktorica Hrvatske udruge banaka

“Rizike ne možemo u potpunosti izbjeći, ali možemo poboljšati upravljanje njima. Porast kompleksnosti okruženja u kojem korporacije djeluju dodatno naglašava važnost učinkovitog upravljanja rizicima. Stoga strateško upravljanje rizicima u korporacijama nikad nije bilo relevantnije i nužnije. Knjiga Upravljanje rizicima: teorijski koncepti i primjena u poslovnoj praksi sveobuhvatno prezentira vrste rizika, koncepte i teorije upravljanja rizicima, a njezin najveći doprinos je u praktičnoj primjeni kroz analizu stanja sustava upravljanja rizicima u poduzećima u Republici Hrvatskoj, pružajući smjernice za uspostavu i daljnje unapređenje integriranog upravljanja rizicima kako bi stvorila ne samo otpornost nego i povećala svoju konkurentnost.”
mr. sc. Ivana Miličić

“Knjiga pruža važan uvid u važnost upravljanja rizicima za poslovanje te na relevantan način adresira tematiku integriranog okvira za upravljanje rizicima. Razvoj kulture upravljanja rizicima, praćenje rizika te kontinuirano prepoznavanje i procjena novih rizika poboljšavaju transparentnost i učinkovitost poslovanja te doprinose stvaranju bržih odgovora na nepredvidljive situacije u okuženju koje postaje sve volatilnije. Preporučujem ovu knjigu svim poslovnim profesionalcima koji žele unaprijediti poslovanje, povećati uspjeh svoje kompanije i stvoriti vrijednost za sve dionike.”
Matija Kovačević, član uprave, Hrvatski Telekom d.d.

“Knjiga daje cjelovit pristup upravljanju rizicima te prikazuje kako proces upravljanja rizicima omogućava zaštitu svih dionika u životu poduzeća. Upravljanje rizicima prikazano je kao kvalitetan menadžerski alat u procesu donošenja poslovnih odluka i kreiranja vrijednosti. Naglašava se na što usmjeriti menadžerski fokus s obzirom na relevantnost rizika za poduzeće u zadanom poslovnom kontekstu. Čitatelju se otvara perspektiva da su rizici ujedno i prilika za promjene. Uz teorijski pregled, knjiga ima i široku praktičnu primjenu.”
mr. sc. Hrvoje Patajac, direktor kontrolinga, Adris grupa d.d.

Upravljanje rizicima – teorijski koncepti i primjena u poslovnoj praksi – Danijela Miloš Sprčić, Ivana Dvorski Lacković

44,59  (335,96 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

MOLIMO ODABERITE DRŽAVU U KOJOJ VRŠITE NARUDŽBU: