Velebit i njegov biljni svijet – Sergej Forenbacher

Autor: Sergej Forenbacher
Broj stranica: 816
Godina izdanja: 2002.
Vrsta uveza: tvrdi uvez
Dimenzije stranica: 17,5 x 23,5 cm
Jezik: hrvatski

 

38,49  (290,00 kn)

1 EUR = 7,53450 HRK

Opis

  • II. obnovljeno i dopunjeno izdanje
  • Knjiga je bogato ilustrirani vodič za sve ljubitelje prirode.

U ovom novom izdanju obogaćeni su i izmijenjeni stručni nazivi biljaka, unesena su brojna hrvatska imena. Dodani su novi podaci, primjerice dodatna staništa, nove biljne vrste, nove slike biljaka i zemljovidi. Knjiga je obnovljena, tehnički dotjerana, a neke su slike zamijenjene boljima.

  • U prvom dijelu knjige autor govori o brdskom masiv u Velebita, opširno i znalački, izvlastitog iskustva, navodeći podrobno njegove orografske i mnoge druge odlike.
  • U drugom dijelu prikazano je oko 1000 biljnih vrsta , a u slikama oko 600 njih , svrstanih u 388 rodova i 88 porodica .
  • U dva dodatka su podaci o ljekovitim i otrovnim biljkama Velebita i pregled istraživača biljnog svijeta Velebita koji su spomenuti u knjizi.

Na kraju knjige nalazi se popis literature od 46 naslova i opsežno kazalo orografskog nazivlja te hrv atskoga i stručnog nazivlja biljaka.

Zaljubljenici prirode upoznat će osebujan svijet koji odiše praiskonskom snagom i divljinom, ali se i iskazuje i nježnošću, odudarajući od surove okoline.