VJEŽBE IZ PSIHOLOGIJE – Neala Ambrosi-Randić

autor: Neala Ambrosi-Randić
broj stranica: 349.
godina izdanja: 2023.
vrsta uveza: tvrdi uvez
jezik: hrvatski
ISBN: 978-953-169-495-7

Opis

VJEŽBE IZ PSIHOLOGIJE – Neala Ambrosi-Randić

“Vježbe iz psihologije” namijenjene su psiholozima koji rade u nastavi, u srednjim školama i visokom obrazovanje te onima koji u sklopu programa cjeloživotnoga obrazovanja strukturiraju i provode radionice i predavanja. Sadržava pregledan prikaz vježbi koje su prikazane po osnovnim tematskim područjima psihologije, a temelje se na suvremenim psihološkim spoznajama i vježbama koje je autorica u 25 godina rada kao psihologinja prikupila, upotrebljavala i razvijala za svoja predavanja.

Dobra vježba mora biti ne samo pomno odabrana s obzirom na sadržaj i postizanje željenih ciljeva i ishoda učenja nego i strukturirana te izvedena u svim svojim dijelovima. Svaka vježba uključuje: Cilj, Konceptualni okvir, Materijal, Postupak, Komentar i Izvore. Vježbe u kojima je to potrebno imaju pripremljene priloge spremne za preuzimanje pomoću QR kodova te se tako izbjegava prepisivanje i traženje dodatnih materijala prije nastave. Ujednačavanje formata vježbi trebalo bi pridonijeti organiziranosti šarolikog materijala i aktivnosti koje vježbe uključuju te preglednosti i lakoći njihova ponavljanja i izvođenja. No važno je istaknuti da je sadržaj priručnika vrlo fleksibilan i pogodan za preinake jer su vježbe koncipirane tako da ih je lako moguće prilagoditi za različite potrebe.

Vježbe uključuju različite vrste znanja: često se bave činjeničnim znanjem, odnosno usvajanjem temeljnih informacija u određenom području. Tu su i one koje se bave konceptualnim znanjem koje se odnosi na razumijevanje principa, pojmova i ideja te prepoznavanjem mogućnosti njihove primjene u različitim situacijama.

Osnovna želja i misao vodilja autorice dr. Neale Ambrosi-Randić pri stvaranju ovoga priručnika jest pomoći nastavnicima pri uvođenju aktivnoga učenja u predavanja i kolegije koje izvode.

VJEŽBE IZ PSIHOLOGIJE – Neala Ambrosi-Randić

37,00  (278,78 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

MOLIMO ODABERITE DRŽAVU U KOJOJ VRŠITE NARUDŽBU: