Zbirka zadataka iz fundiranja – Zoran Bonić

Autor: Zoran Bonić
Broj stranica: 200
Godina izdanja: 2017.
Vrsta uveza: tvrdi
Jezik: srpski

160,00 kn

Opis

Ova Zbirka rešenih zadataka nastala je, pr svega, kao rezultat uočenog nedostatka udzbeničke literature u ovoj oblasti.

Zadaci su uradjeni detaljno sa brojnim uputstvima i objašnjenjima. Pri izboru zadataka vodilo se računa da to budu karakteristični primeri za svaku vrstu temelja sa karakterističnim realnim kombinacijama opterećenja.
Izložena problematika korisno može poslužiti i građevinskim inžinjerima pri rešavanju praktičnih problema iz struke.

U Srbiji je u toku izrada nacionalnog dokunenta kojim se prihvataju sistemi Evrokodova u oblasti građevinarstva pa je jedan primer urađen paralelno prema važećim nacionalnim pravilnicima (Pravilnik o tehničkim normativima za temeljenje građevinskih objekata (1990.) i Pravilnik o tehničkim normativima za beton i armirani beton (1987.)) i odgovarajućim evrokodovima (Evrokod 7 i Evrokod 2). Na kraju zbirke, u Prilozima, dati su i svi dijagrami i tabele korišćeni pri izradi zadataka a koji korisno mogu poslužiti i pri rešavanju zadataka iz prakse.

Sadržaj Zbirke zadataka iz fundiranja usaglašen je sa nastavnim planom predmeta Fundiranje na studijskim programima za Građevinarstvo i Arhitekturu na Gradjevinsko arhtektonskom fakutletu u Nišu kao i na Fakultutetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici.

Stručna ponuda tjedna
0 0 1
Dana
0 5
Sati
5 6
Minuta
4 3
Sekundi