Znanosti i umjetnosti odgoja – Gordana Buljan-Flander – 2. prošireno izdanje

Autor: Gordana Buljan-Flander
Broj stranica: 800
Uvez: tvrdi uvez
Godina izdavanja: 2021
Jezik: hrvatski

580,00 kn

Opis

Znanosti i umjetnosti odgoja – Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje – Gordana Buljan-Flander

Drugo prošireno izdanje knjige „Znanost i umjetnost odgoja“ Gordane Buljan Flander i suradnika sadrži stručne tekstove 36 autora – psihologa, psihijatara, socijalnih pedagoga, socijalnih radnika, neuropedijatrice, logopeda… koji rade ili su u nekom periodu radili u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i/ili na Hrabrom telefonu.

U 2. proširenom izdanju dodane su nove i aktualne teme o mindfulnessu u roditeljstvu, o mentalizaciji, o roditeljima na internetu i o nadarenoj djeci.

Sadržajno knjiga prati roditeljstvo od odluke na roditeljstvo do adolescencije djeteta kroz 49 tema grupiranih u 11 cjelina:

 1. Temelji roditeljstva,
 2. Razvojne teme,
 3. Briga o malom djetetu,
 4. Odgojna teme,
 5. Dijete u vrtiću i školi,
 6. Emocionalni svijet djece,
 7. Dijete u odnosu s drugima
 8. Svakodnevni život,
 9. Naša obitelj se mijenja,
 10. Teškoće na putu odrastanja i
 11. Kutak za mene.

Svi tekstovi donose suvremene znanstvene i stručne spoznaje te konkretne savjete i primjere iz prakse, uz popis korištene literature u kojoj čitatelji – roditelji, odgojitelji i stručnjaci koji rade s djecom – mogu dalje istraživati temu.

Ukupni opseg knjige je 800 stranica, a bogato je opremljena fotografijama, dječjim crežima, pismima i porukama odraslima.