O nama

Poštovani klijenti, partneri i prijatelji.

Sajema d.o.o. je privatna tvrtka osnovana 09. ožujka 1993. godine u Zagrebu. U početcima svoga poslovanja, kontinuiranog rasta i unaprijeđivanja, Sajema d.o.o. bavila se prodajom knjiga svih hrvatskih izdavača i svih profila. U 2000. godini Sajema d.o.o. profilira se tvrtku koja se bavi distribucijom stručne literature iz područja graditeljstva, arhitekture i srodnih tehničkih djelatnosti te postaje jedna od prvih tvrtki na hrvatskom tržištu koja u svojoj ponudi nudi stručnu literaturu iz cijele regije.

U međuvremenu postojeću ponudu proizvoda dodatno smo proširili i obogatili novim, na našem tržištu nedovoljno zastupljenim proizvodima, stručnim priručnikom „Građevinske tablice“ i programskim rješenjem Gravien-preglednik (kasnije i Gravien2008). Nakon godina poslovanja i konstantnog širenja ponude, uz postojeće, pozicionirali smo se kao lider u ponudi stručne literature iz područja elektrotehnike i strojarstva. U konačnici to je rezultiralo izdavanjem jedne od najboljih knjiga strojarske struke naziva „Krautov strojarski priručnik“. Naš core business, kao što smo već naveli, je distribucija i izdavaštvo stručne literature stoga Sajema d.o.o. nastavlja rast i širenje u regiji, sa željom da ojača svoju poziciju kao najbolji distributer na regionalnom tržištu. Sajema d.o.o. kontinuirano ulaže u svoju organizacijsku i fizičku infrastrukturu kako bi omogućila svoj planirani rast. Tvrtka je od svog osnutka sav profit reinvestirala u financiranje daljnjeg rasta i tako će nastaviti u budućnosti.  Stručna knjižara u službi Vama… Sajema d.o.o.- stručna knjižara koja je u službi Vašeg stručnog usavršavanja u smislu ponude vrhunske stručne literature. “Stručna knjižara” nije prepotentno opisivanje onoga što mislimo da jesmo, već moto onoga što želimo biti – tvrtka koja ne samo nudi i prodaje, već i ponudom „svojih“ prozvoda unaprijeđuje Vašu struku i poslovanje te samim tim generira nove planove i poslove.

Misija tvrtke Sajema d.o.o. je biti inovativna, „široka“ u svojoj ponudi i profesionalna stručna knjižara koja je na usluzi Vama našim partnerima i prijateljima u izgradnji zajedničkog, boljeg i uspješnijeg poslovanja. “Stručna knjižara” je smjer kojim smo izabrali ići. Suvremeni način poslovanja i ritam života, bez obzira na svu tehnologiju i neprestani razvitak ne osigurava nikome niti savršenstvo, niti nepogrešivost, niti prednost na tržištu. Jedino što je sigurno je da je ritam života i poslovanja sve brži, promjene koje se „događaju“ sve je teže pratiti, predviđati i preduhitriti. U tom brzom svijetu promjena i mi se mijenjamo i nastojim konstantno unaprijeđivati – svoje propuste i pogreške smo spremni priznati, na njima učimo i odlučni smo ne ponavljati ih. Ljepota zajedničkog poslovanja je u tome što su uspjesi Vas, naših partnera ujedno radost i ponos i nas Vaše stručne knjižare. Naša vizija je „bolje sutra“ u kojem svaki partner ima svoju jedinstvenu vrijednost i svojim doprinosom obogaćuje cijelu zajednicu.  Naša uloga i cilj u poslovanju – biti neiscrpan izvor iz kojeg Vi, naši partneri možete crpiti zamisli, unaprijeđivati svoja znanja i vještine pomoću kojih će izgraditi vlastite vrijednosti. Imate li Vi ideju ili možda projekt, dođite nam s povjerenjem i iznesite nam ga.

Uvijek smo spremni saslušati Vas, razraditi Vašu ideji i realizirati ju, jer u konačnici ipak smo mi partneri za bolje sutra!  Vaša Sajema d.o.o.