Uvjeti poslovanja

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Informacije o trgovačkom društvu

Sajema d.o.o., za trgovinu i usluge
Emanuela Vidovića 3
10090 Zagreb
Republika Hrvatska

Lokacija ureda Sajema d.o.o.
Ivane Brlić Mažuranić 72
10090 Zagreb
Republika Hrvatska

Adresa elektroničke pošte:
info@strucnaknjizara.com

Brojevi telefona:
Ured: tel: 01/3731 748
Prodajni predstavnik: mob: 091/5755 196

Radno vrijeme ureda je radnim danom od 08:00 do 16:00 sati.

Tvrtka je upisana u trgovački registar: Trgovačkom sudu u Zagrebu na reg.ul.1-35376,  MBS: 080214810
Račun u Privrednoj Banci Zagreb: 2340009-1110462356
IBAN HR5323400091110462356
Iznos temeljnog kapitala društva: 2.654,45 Eur (20.000,00 kn) / u cijelosti uplaćen

Članovi društva:
Milan Popović – vlasnik

OPĆE ODREDBE

Tvrtka Sajema d.o.o. pruža online usluge putem svoje Internet stranice na domeni strucnaknjizara.com, na Internetu. Usluga se sastoji od upravljanja sadržajem te provođenjem financijskih transakcija.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice strucnaknjizara.com. Svako korištenje Internetske stranice strucnaknjizara.com, Krajnji korisnici iskazuju da se slažu sa Općim uvjetima poslovanja, te pristaju na korištenje Internetske stranice strucnaknjizara.com u skladu s njima. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji  korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Sajema d.o.o. te prihvaća da tvrtka Sajema d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Prihvaćanjem općih uvjeta poslovanja kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem internetske knjižare.

Sajema d.o.o. se obvezuje da će štititi privatnost svih svojih kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podatka, Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim zakonima Republike Hrvatske.

Tvrtka Sajema d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmjeniti i/ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, i bez prethodne obavijesti Krajnjeg korisnika. Nadalje, Tvrtka Sajema d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ako je pogodno za tvrtku, ukinuti i/ili izmjeniti bilo koji od navedenih Općih uvjeta poslovanja i/ili izjavu o Zaštiti privatnosti podataka i/ili izjavu o konverziji. Upravo iz takvog razloga Tvrtka Sajema d.o.o. savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovno pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja, Zaštitu privatnosti podataka i izjavu o konverziji.

 Svi podaci koji se nalaze na Internetskoj stanici (sve domene kojih je Tvrtka Sajema d.o.o. vlasnik) su autorsko pravo Tvrtke Sajema d.o.o., te je Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/2003, NN 79/2007, NN 80/2011, NN 141/2013, NN 127/2014, NN 62/2017, NN 96/2018) zabranjeno kopiranje, korištenje i/ili mijenjanje sadržaja bilo kojeg dijela Internetske stranice, osim ako za to nije unaprijed obaviještena Tvrtka Sajema d.o.o. i dodijeljena su prava za takvu radnju.

Bilo kakva NEAUTORIZIRANA radnja na Internetskoj stranici, www.strucnaknjizara.com ili bilo kojoj drugoj domeni kojoj je vlasnik Tvrtka Sajema d.o.o. može i biti će kažnjiva na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Nadalje, Tvrtka Sajema d.o.o. posjedjuje autorska prava na nekoliko naslova knjiga (Krautov Strojarski Priručnik, Građevinske Tablice i Eurocode 3-1-8 proračun spojeva – komentar s primjerima), bilo kakva Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/2003, NN 79/2007, NN 80/2011, NN 141/2013, NN 127/2014, NN 62/2017, NN 96/2018) ne dozvoljena radnja (kopiranje, daljnja preprodaja ili bilo kakva vrsta radnje kojom se krži zakon o autorskom pravu i srodnim zakonima) Tvrtke Sajema d.o.o. može i hoće podići tužbu na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Tvrtka Sajema d.o.o. je vlasnik sljedećih domena:

www.sajema.hr , www.strucnaknjizara.hr , www.strucnaknjizara.rs , www.strucnaknjizara.com

Na svim gore navedenim domenama Krajnji korisnik može pregledavati ponudu artikala Tvrtke Sajema d.o.o. U smislu Općih uvjeta poslovanja, Krajnji korisnik je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave artikla posredstvom internetske stranice.

Krajnji korisnik se izričito slaže da je korištenje bilo koje domene u vlasništvu Tvrtke Sajema d.o.o. isključivo na odgovornost Krajnjeg korisnika tako da Tvrtka Sajema d.o.o. ne jamči ZA TOČNOST I POUZDANOST PODATAKA NAVEDENIH NA OVOJ INTERNET STRANICI.

Zakonom o autorskim pravu i srodnim pravima

Artikli se naručuju odabirom artikla iz ponude internetske knjižare, registracijom i prolaskom kroz proces narudžbe.

Za upute Kako se registrirati na Internetskoj stranici strucnaknjizara.com kliknite ovdje.

Za upute Kako kupovati na Internetskoj stranici strucnaknjizara.com kliknite ovdje.

OPĆE OBAVIJESTI KRAJNJEM KUPCU:

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Tvrtka Sajema d.o.o. će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Krajnjeg Kupca o tome da je narudžba zaprimljena-automatski.

Ako se naručuje na tvrtku, Krajnji Kupac od Tvrtke Sajema d.o.o. naknadno dobiva PONUDU li RAČUN po kojem vrši uplatu. Uplata se ne vrši po internetskoj narudžbi i obavijesti od Tvrtke Sajema d.o.o.

Ako se naručuje pouzećem, Tvrtka Sajema d.o.o., zaprima narudžbu, obaviještava kupca da je zaprimljena narudžba, kontaktira kupca-telefonom-radi provjere te željeni artikal zajedno sa originalnim Računom-otpremnicom šalje preko Hrvatske pošte.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Tvrtka Sajema d.o.o. dobije potvrdu pred autorizacije kartice Krajnjeg Kupca na iznos narudžbe.

U tom slučaju Krajnji Kupac e-poštom dobiva dvije obavijesti:

  • od CorvusPay (bankovnog sustava) kao potvrdu o iznosu rezerviranom za autorizaciju.
  • druga obavijest dobiva se u trenutku kada Tvrtka Sajema d.o.o. pripremi pošiljku za slanje i autorizira rezervirani iznos.

Ako Tvrtka Sajema d.o.o. ne može isporučiti naručeni artikl, Krajnji Kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Krajnjem Kupcu mjesec dana nakon od trenutka zaprimanja narudžbe i rezerviranja iznosa za naplatu.

Nadalje, ako svi željeni artikli u narudžbi nisu dostupni, Tvrtka Sajema d.o.o. pred autorizirani iznos umanjuje za vrijednost artikla koji nije dostupan, prije toga svakako obavještava Krajnjeg Kupca, i takav umanjeni iznos šalje na plaćanje.

Ako naručeni artikal nije raspoloživ na skladištu, Tvrtka Sajema d.o.o. će obavijestiti Krajnjeg Kupca da artikal trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojem je dobavljiv (ukoliko je dobavljiv).

Troškovi dostave nalaze se na sljedećoj stranici: Troškovi poštarine

CIJENE:

Sva će plaćanja biti izvršena u EUR (Eurima) kao primarnom valutom i HRK (hrvatskim kunama), u cijene je uključen PDV i vrijede za sve vrste plaćanja u trenutku obavljanja kupovine na Internetskoj stranici.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, virmanom (iz inozemstva) troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu artikla i obračunavaju se naknadno.

RASKID UGOVORA:

Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s Tvrtkom Sajema d.o.o. za kupoprodaju artikla i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji artikla ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Tvrtke Sajema d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg Kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Tvrtke Sajema d.o.o. i Krajnjeg Kupca.

Krajnji Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača. Naime, sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članku 72, Krajnji korisnik je ovlašten jednostrano raskinuti ugovor (sklopljen na daljinu) ne navodeći razloge te to u roku od 14 dana od datuma isporuke artikla, odnosno isporuke zadnjeg artikla iz narudžbe. Krajnji Kupac  je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ugovor možete raskinuti putem bilo koje nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

Kako bi raskid ugovora bio u potpunosti valjan potrebno je artikl/e dostaviti na adresu Ureda Ivana Brlić Mažuranić 72, 10090 Zagreb.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat uplaćenog iznosa izvršiti ćemo Vam nakon što roba bude vraćena na navedenu adresu. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Krajnji Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi pravo na jednostrani raskid ugovora. Ukoliko Krajnji Kupac ne pronalazi rješenje kako dostaviti robu nazad može se obratiti Tvrtki Sajema d.o.o. putem telefona ili na mail adresu info@strucnaknjizara.com radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja artikla.

NAČINI PLAĆANJA

PLAĆANJE NARUČENIH PROIZVODA MOGUĆE JE OBAVITI NA SLJEDEĆE NAČINE:

1. Kreditnom ili debitnom karticom koje su navedene na internetskoj stranici preko CorvusPay sustava:

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Visa Premium (bivši AMEX)

Na sljedeće kartice moguće je plaćanje na rate i to kako slijedi:

  • Maestro i Visa Inspire kartice Privredne Banke Zagreb………do 6 rata
  • Diners………do 6 rata
  • Visa Premium (bivši AMEX)……….do 6 rata

Mogućnost kupovine na rate vrijedi za narudžbe veće od  132,72 Eura (1000 kn), za sve narudžbe ispod 132,59 Eura (999 kn) vrijedi jednokratno plaćanje sa navedenim karticama.

2. Virmanom (uplata na žiro račun) -plaćanje Internet bankarstvom, uplatnicom u pošti, banci.

3. Pouzećem – plaćanje po primitku paketa direktno djelatniku pošte.

NAPOMENA: u slučaju da se šalje pouzećem mora biti navedeno IME i PREZIME osobe skupa sa BROJEM TELEFONA kako bi djelatnik pošte mogao direktno uručiti pošiljku. To pravilo se odnosi na Fizičku i Pravnu osobu.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIJENOSA OSOBNIH PODATAKA:

Zaštita osobnih podataka je u skladu sa Općom odredbom o zaštiti podataka Europskoj parlamenta i Vijeća broj 2016/679 – Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka.

DOSTAVA

Cjenik isporuke proizvoda kupljenih od tvrtke Sajema d.o.o.

Isporuka proizvoda na sve adrese u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu se vrši isključivo preko Hrvatske pošte.

Iznos narudžbe (vrijednost košarice) i troškovi slanja na adrese u Republici Hrvatskoj

Do 1000,00 Kn -> 37,50 Kn

Iznad 1000,00 Kn -> Gratis

Iznos narudžbe (vrijednost košarice) i troškovi slanja u inozemstvo

Do 199,99 Kn -> 158,00 Kn

Za svakih slijedećih 200,00 Kn vrijednosti košarice (do maksimalne vrijednosti košarice 999,99 kn) dodaje se 40,00 Kn

Od 1000,00 Kn vrijednosti košarice -> 348,00 Kn

Rok isporuke je od 14 do 30radnih dana (u radne dane ne spadaju vikendi, blagdani i državni praznici).

U slučaju nepredviđene situacije, rok dostave može se produljiti, ali o tome ćete biti naknadno obaviješteni (mailom ili telefonski).

REKLAMACIJE:

Tvrtka Sajema d.o.o. prihvaća sve oblike reklamacije koje se odnose na mehaničke nedostatke artikla, odnosno knjiga i ostalih medija, kao što su tiskarske greške, oštećene naslovnice i sl.

Vremensko ograničenje za reklamaciju je 30 dana od trenutka preuzimanja artkla, u slučaju prekoračenja od 30 dana, reklamacija neće biti važeća. Nadalje, potrebno je dokazati da je artikl kupljen u sustavu Tvrtke Sajema d.o.o.

Reklamacije se mogu prijaviti telefonom na 01/3731-748 ili email-om na sajema@sajema.hr

IZJAVA O SIGURNOSTI ONLINE PLAĆANJA:

Pri plaćanju na našoj Internetskoj stranici (web trgovini) koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!