Europski san – Kako europska vizija budućnosti polako zasjenjuje američki san – Jeremy Rifkin

Autor: Jeremy Rifkin
Broj stranica: 488
Godina izdanja: 2006.
Vrsta uveza: meki uvez
Dimenzije stranica: 14 x 20 cm
Jezik: hrvatski

25,08  (188,97 kn)

1 EUR = 7,53450 HRK

Opis

Dok američki san zamire, kaže pisac uspješnica Jeremy Rifkin, novi europski san počeo je plijeniti pozornost i maštu cijelog svijeta.

Dvadeset i pet zemalja, u kojima je zastupljeno 455 milijuna ljudi, udružilo se u Sjedinjene Europske Države.

Europski BDP, u iznosu od 10,5 bilijuna dolara, već je premašio američki, čime je Europa postala najsnažnijim gospodarstvom na svijetu. Europska unija već je sad vodeći svjetski izvoznik, te je najveće svjetsko unutrašnje tržište. Nadalje, širom velikog dijela Europe ljudi u prosjeku duže žive i pismeniji su, ima manje siromaštva i zločina, manje oskudice i urbane raštrkanosti, godišnji odmori su duži, a na posao se putuje kraće negoli u nas u Sjedinjenim Američkim Državama. Kad se promisli o tome što neki narod činivelikim, te od čega se sastoji bolji život, opaža Rifkin, Europa je danas pretekla Ameriku.

Jeremy Rifkin, jedan od najpopularnijih društvenih mislilaca našeg doba, pisac je uspješnica The End of Work, The Biotech Century, The Age of Access, te The Hydrogen Economy.
Predavač je na Fakultetu Wharton, na programu za izobrazbu menadžera, pri Sveučilištu Pennsylvania, te predsjednik Zaklade za ekonomske trendove u Washingtonu D.C.