-10%

Gasovita Automobilska Goriva – Martin Bogner

autor: Martin Bogner
broj stranica: 270
godina izdanja: 2008
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige širina i visina:
jezik: srpski, latinica

199,50 kn 179,55 kn

Opis

Opis knjige:
Ova literaturna podrška je pokušaj da se ono malo domaće regulative nađe na jednom mestu, te da se oni koji se bave primenom gasovitih goriva za automobilsku industriju podsete na ovu primenu.

U ovoj knjizi su dati propisi i primeri za tečni naftni gas (propan butan) i za prirodni gas. Ovaj poslednji polako i kod nas stiće pravo građanstva. U narednim godinama se očekuje sve veća primena, prevashodno zbog cene a i zbog manjeg zagađenja okoline. Ovo nije zanemarljivo kada su u pitanju veći radovi i broj atuomobila koji su unjemu.

Za ova goriva, za koje ne postoje propisi u domaćoj regulativi, dati su primeri propisa drugih država koje su po logici najbliži našim uslovima i čiji su se propisi koristili kao podloge za donošenje niza domaćih standarda.

Kao novo, i verovatno u budućnosti šire primenljivo gorivo, navodi se vodonik za koji u Evropi i u prekomorskim zemljama već postoje komercijalne pumpne stanice za automobile. Ovo je dato tek toliko da se čitaoci upoznaju i sa ovim perspektivnim energentom.

Odaberi državu / Chose Country