Histološki atlas – 5 izdanje – Vesna Lačković, Vladimir Bumbaširević

autor: Vesna Lačković, Vladimir Bumbaširević
broj stranica: 377
godina izdanja: 2015.
vrsta uveza: meki
dimenzije knjige širina i visina: 170×240mm
jezik: srpski, latinica

360,00 kn (47,78 €)

1 EUR = 7,53450 HRK

Opis

Objavljivanje petog izdanja publikacije Histološki atlas označilo je početak treće decenije postojanja Atlasa i ukazalo na njegov značaj, potrebu i kvalitet. Ovo originalno delo rezultat je dugogodišnjeg pedagoškog i naučnoistraživačkog iskustva rada autora na Institutu za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Histološki atlas sadrži preko 600 fotomikrogafija u boji i veliki broj visokokvalitetnih snimaka sa elektronskog mikroskopa koji pružaju najvažnije klasične i savremene, vizuelne informacije o strukturnoj organizaciji organizma, počevši od subcelularnog, pa do tkivnog i sistemskog nivoa. Prateći klasičnu didaktičnu koncepciju, kao i plan i program nastave histologije i embriologije na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu, Atlas je podeljen na tri osnovna poglavlja: ĆELIJA , TKIVA i ORGANSKI SISTEMI.

Posebna pažnja poklonjena je gradivu iz usne duplje, koje je prilagođeno nastavi histologije i embriologije za studente Stomatološkog fakulteta. U tu svrhu korišćeni su i posebno pripremljeni i obrađeni preparati tvrdih tkiva zuba i kosti.

Histološki atlas je prvenstveno namenjen studentima medicine i stomatologije, ali isto tako i studentima srodnih fakulteta na kojima se proučavaju citološka i histološka organizacija ćelije, tkiva i organa. Kako je poznavanje normalne građe preduslov za razumevanje patoloških procesa, ovaj Atlas će biti koristan i lekarima i stručnjacima različitih specijalnosti.

Odaberi državu / Chose Country