Mali medicinski leksikon magnetne rezonancije – Ladislav Pavić, Marko Radoš

Autor: Ladislav Pavić, Marko Radoš
Broj stranica: 96
Godina izdanja: 2005.
Vrsta uveza: meki uvez
Dimenzije stranica: 13 x 19,5 cm
Jezik: hrvatski

 

9,16  (69,02 kn)

1 EUR = 7,53450 HRK

Opis

Mali medicinski leksikon magnetne rezonancije pomoć je svima koji se služe stručnom i znanstvenom literaturom o toj tehnici na engleskom jeziku.

Iskustvo autora mr. sc. Ladislava Pavića i dr. sc. Marka Radoša na području medicinske radiologije, a napose u tehnici oslikavanja magnetnom rezonancijom, pomoglo nam je u odabiru najčešće korištenih riječi i fraza s tog područja.

S naglim razvojem te znanstvene tehnike stručni vokabular raste takvom brzinom da ga je teško pratiti u svakom trenutku. Stoga ovaj leksikon sadržava oko 500 stručnih termina koji se danas najčešće pojavljuju u literaturi i ostalim tiskovinama (kao što su upute uz uređaje i sl.).

Leksikon je koncipiran tako da su abecednim redom, zadebljanim slovima, navedeni engleski pojmovi, za većinu kojih postoji adekvatan hrvatski prijevod, no za neke pojmove u ovom trenutku nema odgovarajućeg termina u hrvatskom jeziku. Stoga su svi pojmovi opisno protumačeni, i to u opsegu za koji se smatralo da je dovoljan za njegovo objašnjenje studentima, poslijedipomantima, specijalizantima i specijalistima tog područja.