Suvremena proizvodnja povrća – Zdravko Matotan

Autor: Zdravko Matotan
Godina izdanja: 2004.
Broj stranica: 448
Jezik: hrvatski

46,45  (349,98 kn)

1 EUR = 7,53450 HRK

Opis

“Suvremena proizvodnja povrća” dr.sc. Zdravka Matotana stručni je priručnik koji obrađuje modernu tehnologiju proizvodnje i sortimenta tridesetak za Hrvatsku najvažnijih i najraširenijih povrtnih kultura. Knjiga je prvenstveno namijenjena proizvođačima usmjerenim na profesionalno bavljenje tržnom proizvodnjom povrća te studentima koji proizvodnju povrća izučavaju na fakultetima i visokim stručnim učilištima, no od pomoći može biti svima onima koji povrće uzgajaju za vlastite potrebe. Svaka povrtna kultura studiozno je obrađena kroz morfološke karakteristike, prehrambenu vrijednost, tlo i plodored, gnojidbu, tehniku sjetve i sadnje, zaštitu od korova, bolesti i štetnika, a radi preglednosti i upućenosti proizvođača na glavne karakteristike u proizvodnji, svi slikovni prilozi i važne upute tiskani su u boji. Knjigom se nastoji pripomoći rješavanju ograničavajućeg čimbenika razvoja povrćarske proizvodnje – educiranosti proizvođača, te hrvatski agrar približiti konkurentnosti i standardima Europske unije.

“U knjizi je vidljiva suvremenost u pristupu, iznošenju najnovijih postupaka i tehnologija, u čemu se autor u nizu godina temeljito specijalizirao. Tekst je bogato opremljen fotografijama u boji, što je od posebne važnosti za razumijevanje gradiva proizvođačima povrća i studentima.”

doc. dr. sc. Nada Parađiković

“Proizvođačima povrća u obiteljskim gospodarstvima knjiga može pomoći u izboru pri zasnivanju povrćarske proizvodnje u gospodarstvu ili unapređenju i proširenju već postojeće na osnovi suvremenih tehnologija, te također studentima kao izvanredno koristan vodič. Zato ju toplo preporučujem.”

prof. dr. sc. Ružica Lešić